Golfbaan

Zeer centraal gelegen uitdagende en toegang vriendelijke golfbaan in Weesp, tussen Amsterdam Zuid en het Gooi. Aan de provinciale weg N236 en 5 minuten gelegen van zowel de A1 als de A9. Aan het Amsterdam Rijnkanaal, waar het passeren van de grote binnenvaart schepen een lust voor het oog is, speelt u op een uiterst gevarieerde en uitdagende par 3 en par 4 baan. De par 3 holes zijn tussen de 90 en 160 meter. De gemiddelde afstand van de par 3 holes zijn met gemiddeld 125 meter per hole te vergelijken met de par 3 holes op grote banen en veel langer dan een gemiddelde par 3 korte baan. Op de holes kunt u al uw clubs nodig hebben en op de par 4 hole van 237 meter met dogleg naar rechts kunt u met de driver afslaan.

Sfeervol

Door de laagdrempelige en ontspannen sfeer voelt zowel de beginnende als de ervaren golfer zich op zijn gemak bij Golfbaan Weesp. De baan is geschikt voor zowel beginners, senioren maar ook zeker voor de gevorderden. Kom dus snel een keer spelen op Golfbaan Weesp; u zult verrast worden!

Een uitdagende baan

Men kan dus spreken over een par 3 plus baan. Dit alles in een rustieke omgeving met een fantastisch en sfeervol clubhuis. De baan is qualyfing en als u op deze baan uw handicap speelt, dan bent u een klasbak! Over 9 holes speelt u gemiddeld (in een tweebal) 1,25 uur en over 18 holes 2,5 uur. Zo is een balletje slaan voor of na het werk mogelijk!

Nieuwe Course Rating

Onlangs heeft de Nederlandse Golf Federatie onze baan opnieuw gekeurd en de moeilijkheidsgraad bepaald. Dit heeft geleid tot een aanpassing van de Playing Handicap tabel en krijgen de spelers, zowel bij dames als heren een aantal extra slagen. Dit lag in de verwachting gezien de scores op onze moeilijke baan, zeker voor speler die voor het eerst komen spelen.

Scorekaart

HOLE 1 & 10

Hole 1 - Start

Draw, fade of rechtuit, alles kan op de openingshole, maar de hoge bomen links en out of bounds-water rechts straffen afzwaaiers richting de lastige green met ondulatie meteen af.

Lengte SI Par

110m

13

3

Hole 10 - Nieuwe kansen

De eerste hole van de tweede ronde vraagt om een lichte fade. Een tikkeltje voor de green landen verdient de voorkeur als de vlag voorop staat.

Lengte SI Par

130m

8

3

HOLE 2 & 11

Hole 2 - Wetering

Een korte hole aan de Wetering waarbij de wind een grote rol speelt. Speel secuur naar de green met twee niveaus.

Lengte SI Par

95m

17

3

Hole 11 - Bomen

Na een afslag langs een bomenrij bepaalt de wind uw afstand. De grote, van achter naar voor aflopende green heeft al vele gemiste putts op zijn geweten.

Lengte SI Par

95m

18

3

HOLE 3 & 12

Hole 3 - Brug

Er is veel ruimte aan de linkerkant op deze hole maar met een te lang schot over de aflopende green met zicht op de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal is een bogey een prima score.

Lengte SI Par

140m

7

3

Hole 12 - Kort maar krachtig

Deze hole heeft veel ruimte zonder hazards wat de hoge stroke index verklaart. Rough links, out of bounds rechts en de stevige afloop achter de green maken een par toch een mooie score.

Lengte SI Par

115m

16

3

HOLE 4 & 13

Hole 4 - Loods

De pinpositie en de wind zijn cruciaal langs de machineloods op deze hole. Water, een bunker en stevige rough achter de green maken de afslag deze tot een uitdagend schot.

Lengte SI Par

90m

15

3

Hole 13 - Hek

De bunker links van de green lijkt aan te geven dat rechts de ideale plek is, maar pas op. De green loopt af dus de chip terug is al snel te lang. Een par is te maken hier.

Lengte SI Par

108m

12

3

HOLE 5 & 14

Hole 5 - Weg

Water aan beide zijden van de green vragen om een zorgvuldige afslag. Maak bij de approach gebruik van de contouren van de green. Wacht met afslaan tot de weg leeg is.

Lengte SI Par

122m

9

3

Hole 14 - Verkeer

Een lange afslag met water links en rechts vragen een nauwkeurig schot. Bekijk goed of de vlag boven of onderop de green staat en wacht met afslaan tot er geen verkeer komt.

Lengte SI Par

135m

4

3

HOLE 6 & 15

Hole 6 - Tuintjes

Parallel langs de volkstuintjes. De bunker links van de green, out of bounds rechts en de onvoorspelbare wind zorgen ervoor dat een bogey hier een goede score is. De dropping zone achter de green is bij een te lang schot een noodzakelijk kwaad.

Lengte SI Par

135m

5

3

Hole 15 - Op de weg terug

De bosjes, het water, de sloot overdwars en de bunker links van de green vragen om een welgemikt schot naar de oplopende green. Aan de achterkant is een dropping zone.

Lengte SI Par

135m

6

3

HOLE 7 & 16

Hole 7 - Birdie kansen

Een afslag over water met uitzicht op de grote binnenvaartschepen op het Amsterdam-Rijnkanaal naar een green met twee bunkers maken deze hole een plaatje. Wel recht blijven is het devies dan is een birdie putt mogelijk! Let op de spelers aan de rechterkant van de green.

Lengte SI Par

117m

11

3

Hole 16 - Pannenkoek

De grote ronde green is beschermd door twee bunkers en aan de achterzijde veel rough. Beter te kort dan te lang. Ga voor minimaal een par op deze hole!

Lengte SI Par

110m

14

3

HOLE 8 & 17

Hole 8 - Tweemaal water

De langste par 3 van de baan. De heren moeten tweemaal water over; de dames eenmaal. De driving range, een grote bunker en een grote green bepalen de lijn en uw score op deze hole met een lage stroke index (3).

Lengte SI Par

H160m D126m

3

3

Hole 17 - Drive

Over het net of in de hoek, dat is de vraag. De enige par 4 van de baan vraagt om zelfkennis en techniek. Een All or Nothing shot kan u Birdie en zelfs Eagle kansen geven! Links van de vlag is voldoende ruimte, maar te veel naar links wacht het water. De veilige route is rechtdoor, via de fairway. Wacht met afslaan op de bel.

Lengte SI Par

237m

10

3

HOLE 9 & 18

Hole 9 - Halverwege

Een lange par 3 met stroke index1! , naar een door een bunker beschermde green. let op: de fairway rolt naar rechts af.

Lengte SI Par

156m

1

3

Hole 18 - Thuis

Een mooie hole om te eindigen. Zolang de bomen aan de linkerkant en de bunker tegen de green niet in het spel gebracht worden ligt een mooie afsluiting van de ronde in het verschiet. Op naar Hole 19 en een drankje op het terras of in de Bar Brasserie!

Lengte SI Par

134m

2

3