Nieuwe Course Rating

Beste golfer,

Onlangs heeft de Nederlandse Golf Federatie op ons verzoek de baan opnieuw gekeurd en de moeilijkheidsgraad bepaald. Dit heeft geleid tot een aanpassing van de Playing Handicap tabel en krijgen de spelers, zowel bij dames als heren, een aantal extra slagen. Dit lag in de verwachting gezien de scores op onze moeilijke baan, zeker voor spelers die hier voor het eerst komen spelen.

Ook is op dringend advies en na overleg met de Handicapcommissie van Golfvereniging Weesp besloten om op sommige holes de witte Out of Bounds paaltjes te vervangen door rode paaltjes (waterhindernis). Zo kun je nu een bal droppen op de plaats waar de bal het water in is gegaan i.p.v. terug naar de plaats waar de oorspronkelijke bal is geslagen. Dit bevorderd de doorstroming. Dit geldt voor de holes 1/10, 2/11, 3/12 en 6/15.

De sloot langs de naastgelegen openbare weg (Basisweg) bij de holes 4/13 en 5/14 blijft wel Out of Bounds uit het oogpunt van veiligheid. In dit kader willen wij u nogmaals vragen om op deze holes pas af te slaan als de weg vrij is, zoals ook op de borden staat. U bent als speler aansprakelijk voor aangebrachte schade of letsel, ook bij andere Out of Bounds locaties, zoals de volkstuintjes bij de holes 6/15.

Slaat u een bal op de overzijde van de genoemde nieuwe waterhindernissen dan is de bal overigens wel Out of Bounds. Dit geldt ook voor een bal die onverhoopt op de driving range terecht komt.

Bovengenoemde aanpassingen gaan in op 3 augustus a.s. Via de app Golf.nl zijn de nieuwe Playing Handicap tabellen automatisch doorgevoerd en de tabellen zullen ook op de twee informatieborden van de golfvereniging worden geplaatst. 

Hier is de nieuwe course rating te downloaden.

Aanbiedingen
Korting
Voor onze vaste baanleden liggen er bij de receptie 50% kortingsbonnen voor The Dunes (voorheen Open Golf Zandvoort). Dit is een leuke doch ook moeilijke par 3 baan in Zandvoort naast het Formule 1 circuit en nabij het strand. Zo kunt u een dagje combineren. Greenfee voor 9 holes 50% korting € 12,50 (vol tarief € 25) www.thedunes.nl

Sunset
Kent u de Sunset aanbieding? Spelen voor een tientje (9 holes) in het weekend na 17.00 uur en € 17,50 voor 18 holes. Kom spelen en neem als baanlid een introducé mee.

Cadeau
Maakt u via uw bemiddeling als baanlid iemand anders ook baanlid dan ontvangt u twee dozen met elk 12 Nassau ballen van ons cadeau!

Golfschool Weesp
Starterspakket: 5 lessen; 4 greenfees en € 15 baltegoed driving range voor € 149.

BBQ
De BBQ staat aan op de woensdagavond en zondagmiddag voor diverse kleine en grote hapjes. Kom gezellig langs, ook als u niet van plan bent om te golfen.

Tot ziens op de golfbaan,

Team Golfbaan Weesp