Golfen tijdens de feestdagen

Beste golfer,

Met de feestdagen voor de deur past Golfbaan Weesp de openingstijden aan.
Op eerste en tweede kerstdag en nieuwjaarsdag is de receptie gesloten. Leden die tijdens deze dagen willen golfen kunnen van tevoren een starttijd boeken. Greenfee-spelers dienen na reservering van een starttijd, vooraf via onze webshop af te rekenen.
De golfbaan en driving range zijn tijdens die dagen geopend tussen 9.00 uur en 16.00 uur.

Covid maatregelen
Op 15 december heeft de overheid de maatregelen verscherpt en zijn er per flight maximaal 2 spelers toegestaan. Houdt u zich daar aan voor uw eigen veiligheid, die van uw flightgenoot en de medewerkers. De bunkerharken zijn verwijderd en wij vragen u om de vlaggenstok in de hole te laten staan en de ballenwassers niet te gebruiken.
De toiletten in het clubhuis zijn geopend. Bij binnenkomst is het dragen van een mondmasker verplicht. Er mogen niet meer dan 2 personen tegelijk in het clubhuis aanwezig zijn.

Baanconditie en routing
Het is momenteel vrij drassig in de baan; veel golfbanen op de kleigrond hebben hier last van. Omdat de voorgreens van de holes 5 en 6 zeer nat en drassig zijn, hebben we besloten de routing in te korten naar 6 holes. U kunt 2 ronden (= 12 holes) of zelfs 3 ronden (= 18 holes) reserveren.
Geeft u dit om teleurstellingen te voorkomen duidelijk aan bij uw telefonische boeking of bij de receptie. U kunt 50 minuten als tussentijd voor een ronde van 6 holes aanhouden.
Om de komende weken zoveel mogelijk golfers de gelegenheid te geven een ronde te spelen, kunt u maximaal op 2 dagen boekingen open hebben staan.

Golfapp groep voor beginners
Van een baanlid kregen we de (ons inziens goede) tip om een app groep van beginnende golfers op te zetten. Hierin kunnen beginnende golfers elkaar vragen om een ronde te spelen. Dit kan natuurlijk ook in de golf.nl app waarin u vrienden kunt uitnodigen die lid zijn van een golfvereniging, een NGF-pas hebben en zich in die app hebben aangemeld. Mocht u interesse hebben, dan kunt u zich bij ons melden.
In het nieuwe jaar houden we zodra dat weer mag en mogelijk is, een informatieavond voor alle beginners, waarin we uitleg geven over het handicapsysteem, het meedoen aan wedstrijden en over de kick van het slaan van een par, birdie of hole in one!

Veel nieuwe spelers in 2020
Het afgelopen jaar hebben we maar liefst 75 nieuwe baanleden mogen inschrijven. Daar zijn we erg blij mee. We krijgen ook mooie waarderingen over de baan, de horeca en de gastvrijheid. Minus de opzeggingen zijn we per saldo met 50 vaste spelers gegroeid. Toch zit hier nog veel ruimte, want van de 60.000 beschikbare starttijden (van 9 holes) per jaar zijn er in 2020 ongeveer 30.000 geboekt. Gemiddeld in Nederland is de bezetting tussen de 40.000 en 45.000 ronden per 9 holes.

Dank
Alle leden van Golfvereniging Weesp en baanleden van Golfbaan Weesp zijn we zeer erkentelijk voor de steun in 2020 en daarom hebben wij besloten om bij de factuur voor 2021 een gratis greenfee voucher voor 9 holes toe te voegen. Zo kunt u keer een kennis, vriend of familielid uitnodigen voor een rondje op Golfbaan Weesp. En daarbij ontvangt u het kook- en persoonlijke boek van onze topkok Leo Manintveld. Deze liggen bij de receptie voor u klaar.

Brasserie
De horeca heeft een zeer moeilijk jaar achter de rug. Om u met de kerstdagen toch te kunnen verwennen is er een overheerlijk afhaal-keuzemenu samengesteld. Informatie vindt u op www.hetwapenvandiemen.nl. Voor oudjaar zijn er via Leo Manintveld superlekkere oliebollen en appelflappen te bestellen. Op oudejaarsdag kunt u tot 16.00 uur de oliebollen afhalen.

Golfschool
Golfschool Weesp heeft, ondanks de beperkende maatregelen, een goed jaar achter de rug. Veel nieuwe spelers en herintreders, waaronder ook veel jongeren. Een positieve ontwikkeling voor de golfsport. We danken Tjerk van der Horst, Roderick Paardekooper en Celso Cyrus voor de samenwerking.
Wilt u komend jaar uw handicap verbeteren of aan uw zwakke punten werken? Boek dan wat lessen, meer info op de website.

Golfbaan Weesp zoekt vrijwilligers
Golfbaan Weesp heeft veel enthousiaste vrijwilligers. Deze hebben een grote meerwaarde voor de golfbaan en het team. Maar met meer mensen kunnen we nog meer werk verzetten. Omdat Golfbaan Weesp een relatief kleine golfbaan is hebben we geen groot budget voor personeelskosten, maar we regelen andere attenties voor de vrijwilligers.
Wij zoeken vrijwilligers voor:
- werkzaamheden in de golfbaan zoals maaien en snoeien;
- ballen rapen op de driving range;
- receptie werk.

Graag geven wij u een persoonlijke toelichting:
- over werkzaamheden op de golfbaan: Friso Verhoeve, friso@golfweesp.nl
- over het werk op de receptie: Gerhard van Galen, gerhard@golfweesp.nl

Nieuwe bestuursleden Golfvereniging Weesp
Wij hebben zeer positief kennis gemaakt met de nieuwe bestuursleden en zien uit naar een goede samenwerking. Er is een groot gemeenschappelijk doel om na te streven.

Tot slot
Wij wensen u, ondanks de bijzondere en beperkende omstandigheden, fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en sportief jaar toe!

Met vriendelijke groet,

Team Golfbaan Weesp