April update

Beste vrienden van Golfbaan Weesp, we hopen dat het jullie allen goed gaat! 

De baan is prachtig; we missen onze golfers. En jullie moeten een geopende baan missen. We missen de reuring op de baan tijdens een golfrondje of een wedstrijd van de vereniging. We missen onze vaste spelers, onze greenfee spelers en onze bedrijfsleden. We missen een lekker bakkie koffie van de Brasserie en de golflessen van Tjerk van der Horst en Roderick Paardekooper.

Niet stilgezeten
Na de op last van de overheid gedwongen sluiting van de horeca en de golfbaan op 15 maart j.l. om 18.00 uur werd het stil maar hebben we zeker niet stilgezeten. De golfbaan werd in de week voorafgaand aan de sluiting door het afvoeren van overtollig water met een gehuurde grote pomp in combinatie met de koude wind, al snel droog en zeer goed bespeelbaar.

Het afvoeren van het overtollige water, zo’n 4.200 kubieke meter, heeft twee tot drie weken winst opgeleverd. Voor de komende jaren is dit zeer belangrijk om te weten in onze aanpak naar een steeds beter bespeelbare golfbaan, ook in de wintermaanden.

Ook konden we de afgelopen weken volop besteden aan kleine en grote werkzaamheden in de baan en in het clubgebouw. Zo zijn delen van fairways en greens bezand.

Er zijn diverse paden verbeterd en extra aangelegd met schelpen en houtsnippers. Bijvoorbeeld op hole 3, het natste gedeelte in de baan. 

Daarnaast zijn de netten van de driving range professioneel geboet.

Het clubgebouw is door de Brasserie met een grondige voorjaars schoonmaak verwend en de keukenvloer is verbeterd. Ook krijgen de toiletgroepen een opknapbeurt. 


Wij willen de vele vrijwilligers hartelijk danken voor hun grote inzet; daar zijn wij erg blij mee!

De Golfbaan ligt er nu echt fantastisch bij; het is ontzettend jammer dat er geen gebruik van kan worden gemaakt!

Maatregelen
Natuurlijk staat de veiligheid voor onze gasten, het personeel en de vrijwilligers voorop. Toch hopen wij dat we kort na 28 april met de golfbaan weer open mogen. Hierover wordt achter de schermen door de golfbonden met de overheid gesproken. Natuurlijk kan dat alleen onder strikte maatregelen en richtlijnen van de RIVM. Bijvoorbeeld door alleen flights van twee personen toe te staan; starten om de tien minuten en bij ons eerst alleen een ronde van 9 holes te spelen om iedereen een speelkans te geven.

Alleen de eigen bal oprapen en ook zonder vlaggenstokken en bunkerharken in de baan en het liefst met een paar plastic handschoenen aan spelen. En natuurlijk steeds minimaal 1,5 meter afstand van elkaar, ook op de parkeerplaats.
In de tussentijd kunnen jullie de swing bijhouden in de tuin en de tips van onze headpro Tjerk van de Horst opvolgen.

Nationaal Golfmagazine

Ook verwijzen wij jullie graag naar de online uitgave van het Nationaal Golfmagazine waarin ook Golfbaan Weesp aan het woord komt en we tevens een advertentie hebben geplaatst om bij de heropening onze mooie baan weer te bezoeken. Ook dragen we hierdoor ons steentje bij voor promotie van de gehele golfbranche en zijn wij op onze beurt enorm blij en dankbaar met de steun die we van onze vaste spelers en bedrijfsleden mogen ontvangen. Hierdoor blijven we zeer positief en hopen we net als jullie op een spoedige heropening!

Na heropening verblijden we onze vaste spelers met een aantal scherpe greenfee aanbiedingen op onder andere golfbaan The Dunes; een leuke en spannende par 3/par 4 baan in Zandvoort en Golfbaan Moyland International, een prachtige lange baan, vlak over de grens met Duitsland.

Wat zullen we het straks weer waarderen als we ons rondje mogen lopen, genieten van de gezonde buitenlucht en de natuur en natuurlijk ook onze, zo af en toe, mooie slagen.

Beste golfliefhebbers en klanten van Golfbaan Weesp, dat zijn er momenteel al meer dan 1.500, we hopen elkaar weer spoedig te kunnen begroeten!
Over de voortgang van de actuele werkzaamheden plaatsen we regelmatig berichten op de sociale media van Golfbaan Weesp. Wil je onze updates volgen, kijk dan op Facebook en Instagram.

Team Golfbaan Weesp