Nederlands Kampioenschap Tweezijdig Golfen 2019

Nederlands Kampioenschap Tweezijdig Golfen 2019

Op Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni, vindt op Golfbaan Weesp (golfweesp.nl) het Nederlands Kampioenschap Tweezijdig Golfen oftewel de 8e editie van het Iron Shirt of Golf Open plaats. Het wedstrijdconcept is uniek: deelnemers golfen 9 holes rechts en 9 holes links. De winnaar ontvangt, behalve de eeuwige roem, 499 euro.

Kom naar de open golfdag op zaterdag 18 mei

Kom naar de open golfdag op zaterdag 18 mei

Zaterdag 18 mei open golfdag   

Tussen 11.00 en 15.30 uur
Het regent holes in one!

Het regent holes in one!

In Weesp regent het holes in one.

Tijdens het OJC toernooi op golfbaan Weesp vandaag 2(!) holes in one in dezelfde flight. Sam Kalule op hole 12 en Tim Gorter op hole 13.

Bedrijvencompetitie succesvol van start

Geslaagde start van de bedrijvencompetitie 

Op 4 april is de eerste wedstrijd van de Bedrijvencompetitie gespeeld. Om 16.00 uur startten acht flights door middel van shotgun aan de 9-holes wedstrijd. Het was weer even wennen, maar mede door de ontspannen sfeer had menigeen de juiste slag snel weer te pakken. Ook het zachte voorjaarsweer speelde daarin een rol.

Een tennisbal past ook in hole van golfbaan

Een tennisbal past ook in hole van golfbaan

Waarom nog nooit iemand op het idee van tennisgolf is gekomen? Gerhard van Galen en Cor Bavinck weten het ook niet. Ze hebben er wel naar gezocht. ,,Maar wij zijn echt de eerste in Nederland en waarschijnlijk in de wereld die dit serieus op pakken.’’

Eigenlijk ligt het wel heel erg voor de hand. Golf en tennis hebben wel wat gemeen. Toen Gerhard van Galen, een van de nieuwe eigenaren van de golfbaan in Weesp, en Cor Bavinck (voorzitter van de Weesper Tennisclub) met elkaar in gesprek raakten, was de kogel al snel door de kerk. ,,De ledenaantallen dalen. Om te kijken of we wat voor elkaar konden betekenen en samen dingen aanpakken, zijn we eens gaan praten’’, aldus Bavinck.

Contactgegevens

Golfbaan Weesp
Basisweg 2
1383 NC Weesp
info@golfweesp.nl
+31 294 26 90 57

Bar en Brasserie Golfbaan Weesp

Gezellig een hapje komen eten? Reserveren kan door een e-mail te sturen aan info@brasseriegolfbaanweesp.nl.