Golfprofessionals

Het gezamenlijke doel van de Professionals van Golfschool Weesp is om iedere golfer beter te laten te spelen op zijn of haar niveau. Play with a smile!

Tjerk van der Horst

Tjerk van der Horst

Sinds januari 2016 is Tjerk Headprofessional van Golfschool Weesp. Na zijn C.I.O.S.-opleiding (bewegingsagoog) in 2009 heeft hij bij de PGA Holland de opleiding tot golfprofessional afgerond.

In 2014 heeft hij via Iron Shirt of Golf veel kennis opgedaan van het mentale en fysieke aspect. De afgelopen jaren heeft hij veel golfers begeleid naar een beter niveau. Ook ondersteunt Tjerk zijn lessen met een flightscope. De flightscope is een doppler radar systeem waarmee je gegevens van club en balvlucht krijgt. Het systeem is een perfecte ondersteuning bij de lessen die Tjerk verzorgt.

Plan een afspraak met Tjerk

Roderick Paardekooper

roderick paardekooperRoderick, geboren in Amsterdam, opgegroeid in Muiden en nu woonachtig in Amsterdam.

Roderick is in 1996 begonnen met golfen op Golfcentrum Weesp, waar hij zijn eerste golflessen heeft gevolgd bij Hayo Bensdorp.

Na een aantal jaren is Roderick lid geworden bij de Zaanse Golfclub, en heeft daar in de competitie gespeeld bij heren 1.

In 2011 heeft Roderick de overstap gemaakt van amateur naar professional. In maart van dat jaar is hij gestart aan de golf opleiding bij de PGA en tijdens deze periode heeft hij stage gelopen bij Ralph Miller op Old Course Loenen.

Nu vervolgt Roderick zijn golfcarrière op Golfcentrum Weesp, waar hij zich bij het team van Golfschool Weesp voegt.

Plan een afspraak met Roderick

Iron Shirt of Golf

Zeker als je al langer golft, heb je het al lang begrepen: golfen gaat over méér dan techniek.

Ongetwijfeld weet je dat het verstandig is om je te concentreren als je een goede bal wilt slaan. 'Focus', nog zo'n vage, niet nader omschreven notie. En dat je tijdens het rondje golf 'niet te veel moet denken', dat het 'stil moet zijn in je hoofd' en dat je het moet laten gebeuren - je snapt het wel, maar HOE?

Welk type golfer ben jij? Heb jij een mep, een zwiep of een swing?

Hoe je jouw swing herhaalbaar maakt.

https://ironshirt.golf/

Golflessen

Beginnen met golf

Golfschool Weesp heeft voor de beginnende golfer verschillende mogelijkheden om het golfspel te leren. Met behulp van het 9 stappenplan (het nieuwe leren) en ervaren PGA Holland gekwalificeerde golfprofessionals leiden wij beginners op tot het gewenste golfvaardigheidsbewijs (handicap 54).

De mogelijkheden bestaan uit:

 • Kennismakingcursus
  3 kennismakingslessen voor €29,50
 • Baanpermissie cursus
  5 lessen voor €75,-
 • De GVB cursus
  Haal in 10 lessen uw golfvaardigheidsbewijs (handicap 54)
 • Privé-lessen
  De privé-lessen zijn mogelijk voor 1 tot 4 personen en hebben een sterk individueel karakter. Bij deze lessen maken wij bij Golfschool Weesp een speciaal programma voor u, dat voldoet aan uw wensen.

Kennismakingscursus

Een leuke manier om kennis te maken met de golfsport. In een samengestelde groep van 4 tot 8 personen wordt in 3 les momenten van 55 minuten de basis uitgelegd, wat het spel precies inhoud en hoe u de golfbal het best in beweging kunt brengen.

De cursus bestaat uit:

 • 3 lessen van 55 minuten
 • Gratis gebruik van materiaal

De cursus wordt zowel op doordeweekse dagen als op zondag aangeboden. Aanmelden kan via het inschrijfformulier in het clubhuis. Wenst u meer informatie over de kennismakingscursus?

Kosten: €29,50 per persoon

Baanpermissie cursus

In de eerste stap waarin u uw golfbaan-permissie haalt, maakt u kennis met de omgeving op de golfbaan en leert u de basisbeginselen van golf.

U zult de basistechniek leren van een swing en een introductie krijgen in de etiquette op en rond de golfbaan.

Nadat u uw golfbaanpermissie heeft ontvangen, bent u in staat om op een plezierige manier baanervaring op te doen en u doet dit ook nog eens op een veilige manier!

De cursus bestaat uit:

 • 5 lessen van 45 minuten
 • Gratis gebruik van materiaal

Kosten: €75,- per persoon

Een golfbaanpermissie wordt afgegeven door de golfclub waar u deze aanvraagt.

De golfclub geeft een golfbaanpermissie op advies van uw golfprofessional.

De golfclub en de golfprofessional tekenen dit beiden af in het online registratiesysteem.

Met een golfbaanpermissie krijgt u toestemming van de golfclub om op de golfbaan te mogen golfen.

De cursus wordt zowel op doordeweekse dagen als op zondag aangeboden. Aanmelden kan via het inschrijfformulier in het clubhuis. Wenst u meer informatie over de baanpermissie cursus?

Handicap 54 (GVB) cursus

Golfschool Weesp heeft een complete golfvaardigheidscursus voor u. In deze cursus leert u in een groep van 4 tot 8 personen alle basis elementen die nodig zijn om handicap 54 te behalen. In een reeks van 10 lessen van 1,5 uur komen basistechnieken en baanlessen volop aanbod om het niveau te kunnen behalen. De cursus wordt ondersteund met het 9 stappenplan van de NGF en de PGAH. Het stappenplan zorgt voor een gestructureerde basis en opbouw voor uw leerproces.

Deze cursus bestaat uit:

 • 10 lessen van anderhalf uur (inclusief baanlessen)
 • incl. ballen tijdens de les
 • Gratis gebruik van materiaal
 • Theorieboeken

Kosten: € 267,- per persoon

De cursus wordt zowel op doordeweekse dagen als op zondag aangeboden. Aanmelden kan via het inschrijfformulier in het clubhuis. Wenst u meer informatie over de HCP 54 cursus?

Privélessen

Persoonlijke begeleiding is vaak de beste oplossing voor een specifiek probleem of om sneller uw doel te bereiken. Golfschool Weesp hanteren hiervoor de volgende tarieven.

 

TijdAantal pers.1 les5 lessen10 lessen
25 min. 1 € 23,- n.v.t. € 200,-
45 min. 1 € 42,- € 195,- € 375,-
45 min. 2 € 22,- € 100,- € 195,-
45 min. 3 € 16,- € 75,- € 145,-
45 min. 4 € 13,- € 60,- € 115,-

Prijzen zijn per persoon.

Alle lessen zijn inclusief materiaal en oefenballen

Er zijn nog veel mogelijkheden bij golfschool Weesp.

Voor informatie kunt altijd contact opnemen met PGA Professional Tjerk van der Horst (tel.: 06- 18630786) of mailen naar golf@golfschoolweesp.nl

Golfschool Weesp maakt gebruik van een online agenda waar u de lessen kunt boeken.

Bij aankoop van meerdere lessen dienen de kosten van de lessen vooraf worden betaald aan de golfprofessional. Een leskaart van 5 lessen is 6 maanden geldig en de leskaart van 12 lessen is 12 maanden geldig. De kaart is bij één professional geldig.

Elke ronde is hier anders, rechte slagen worden beloond maar alleen als je de greens raakt